Pravila o kolačićima

1. Usluga ne prikuplja informacije automatski, osim informacija koje sadržavaju kolačići.

2. Kolačići su podatci, osobito tekstne datoteke koje su pohranjene na uređaju krajnjeg korisnika i osmišljene su za upotrebu s mrežnim stranicama mrežnog mjesta. Kolačići obično sadržavaju naziv mrežnog mjesta s kojeg dolazite, vrijeme pohrane na krajnjem uređaju i jedinstveni broj.

3. Objekt koji stavlja kolačiće u uređaj krajnjeg korisnika i dobiva pristup kolačićima jest operator usluge EcoWater Systems Poland Sp. z o.o. iz Poznana u Poljskoj na adresi Bałtycka 6.

4. Kolačići se upotrebljavaju u sljedeće svrhe: (a) radi prilagodbe sadržaja mrežnog mjesta željama korisnika i optimizacije upotrebe internetskih stranica; te datoteke omogućuju prepoznavanje uređaja korisnika i pregled mrežnog mjesta prema pojedinačnim potrebama; (b) radi stvaranja statističkih podataka koji tvrtki EcoWater Systems Poland pomažu shvatiti kako korisnici upotrebljavaju stranice mrežnog mjesta, čime se poboljšava njihova struktura i sadržaj; (c) radi održavanja usluge sesije korisnika (nakon prijave) kako korisnik ne bi trebao ponovno upisivati korisničko ime i lozinku;

5. Usluga upotrebljava dvije glavne vrste kolačića: „sesija” (kolačići sesije) te „fiksni” (stalni kolačići). Kolačići „sesija” privremene su datoteke pohranjene u krajnjem uređaju korisnika dok se ne odjavi, napusti stranicu ili onemogući softver (mrežni preglednik). „Stalni” kolačići pohranjeni su u uređaju krajnjeg korisnika do vremena određenog u parametrima kolačića ili dok ih korisnik sam ne ukloni.

6. Usluga upotrebljava sljedeće vrste kolačića: a) „potrebne” kolačiće koji omogućuju upotrebu usluga dostupnih u okviru usluge, primjerice provjera autentičnosti kolačića za usluge koje zahtijevaju provjeru autentičnosti usluge; b) kolačiće kojima se jamči sigurnost. Upotrebljavaju se, primjerice, za otkrivanje prijevare u potvrđivanju autentičnosti usluge; c) kolačići „učinkovitosti” prikupljaju informacije o tome kako upotrebljavati mrežna mjesta usluge; d) „funkcionalni” kolačići služe za memoriranje postavki koje korisnik odabire te personaliziranje korisničkog sučelja. Primjerice, s obzirom na jezik ili regiju iz koje dolazi korisnik, veličinu slova, izgled, stranicu itd.;

7. U brojnim slučajevima softver koji se upotrebljava za pregled mrežnih stranica (mrežni preglednik) u skladu sa zadanom postavkom omogućuje pohranu kolačića na uređaju krajnjeg korisnika. Korisnik usluge u svakom trenutku može promijeniti postavku kolačića. Te se postavke mogu promijeniti, osobito na način kojim se blokira automatsko upravljanje kolačićima u postavkama preglednika ili informiranjem o njihovu uključenju u svaki korisnički uređaj. Informacije o opcijama i upravljanju kolačićima dostupne su u postavkama softvera (mrežnom pregledniku).

8. Pružatelj usluge obavještava da ograničenje upotrebe kolačića može utjecati na neke funkcionalnosti mrežnog mjesta.

9. Kolačići o krajnjem korisniku mogu se upotrebljavati i suradnjom s operatorom, oglašivačima na mrežnom mjestu i partnerima. Više informacija o kolačićima potražite u izborniku u svojem pregledniku.