3 vrste uređaja – kojeg odabrati? Pročišćivač, omekšivač ili 2 u1?

3 vrste uređaja – kojeg odabrati? Pročišćivač, omekšivač ili 2 u1?

publikoval 01/02/2018

Voda se u kućanstvu može obrađivati na različite načine. Neki od nas žele poboljšati okus I miris uz pomoć pročišćivača dok neki žele imati mekanu vodu te biraju omekšivač vode. Što odabrati? Koji omekšivač? Koji pročišćivač? Koje je bolje riješenje za vas?

Zašto trebate omekšivač vode?

Brojni su razlozi, kako financijski tako i svakodnevni. Možete uštedjeti na grijanju i općenito na potrošnji energije (20% manje gubitka energije uzrokovanog naslagama kamenca na grijačima uređaja), sredstvima za pranje i čišćenje (koristit ćete 60% manje sredstava s mekom vodom), vremenu utrošenom na čišćenje jer više neće biti naslaga kamenca u kuhinji i toaletima, neće biti kvarova uzrokovanih kamencem na uređajima koji koriste vodu, sačuvat ćete kakvoću i izgled odjeće nakon brojnih pranja i imat ćete zdravu i glatku kosu i kožu bez iritacija nakon kupanja. Izazovno, nije li?

blog dziecko wanna usmiech

A kako funkcionira pročišćivač vode?

Ovakav uređaj koristi se za uklanjanje svih nečistoća iz vode koji pogoršavaju okus i miris vode, npr. klora. Kako se klor uopće našao u vodi? Ta kemikalija ima antibakterijska svojstva te se dodaje u vodu od strane vodovodnih poduzeća kao završna faza obrade vode i utoliko ima svoju svrhu.

Vrijeme je za odabir...

I što odabrati? Pročišćivač ili omekšivač vode? Za kompletnu zaštu - oboje. Međutim ne morate komplicirati život, možete odabrati Refiner 2u1 - uređaj koji integrira omekšivač i filtraciju aktivnim ugljenom.

AdobeStock 100739770

S Refinerom 2u1 imat ćete omekšanu i pročišćenu vodu za piće bez potrebe za kupnjom dodatnih uređaja kao što su vrčevi i slični filteri kod kojih često morate mijenjati uloške. U kupaonici ćete također osjetiti razliku jer nećete više osjetiti neugodan miris klora niti imati kožne iritacije te će tuširanje ili kupka uistinu biti svakodni užitak.

2u1 Refiner ima dvije vrste filtarske mase: ionsko-izmjeničnu smolu za uklanjanje kamenca iz vode i dobro poznati aktivni ugljen koji poboljšava okus i miris vode vezujući na sebe klor i slične kemijske spojeve.

AdobeStock 106834200

Kako funkcionira Refiner 2u1?

Voda koja protiče kroz ovaj uređaj prvo prolazi kroz sloj aktivnog ugljena, a nakon toga kroz ionsko-izmjeničnu smolu. Kada se kapacitet smole zasiti, uređaj je automatski regenerira otopinom vode i tabletirane soli kao kod klasičnog omekšivača vode. Sloj aktivnog ugljena se također temeljito ispire. Trajnost obje filtarske mase tako se produžava na nekoliko godina ovisno o kakvoći odn. zasićenosti ulazne vode iz vodovoda.

Odabirom Refinera 2u1 ništa ne gubite, a dobit ćete dvostruku korist: omekšanu + pročišćenu vodu. To je istovremeno riješenje 2 problema, idealno za neodlučne.

Više o Refineru 2u1 možete pročitati OVDJE

Natrag na sve novosti

Veb-sajt koristi kolačiće. Više informacija u Politici privatnosti.