6 značajki kvalitetnog omekšivača vode

6 značajki kvalitetnog omekšivača vode

publikoval 06/07/2016

Ukoliko ste spoznali da je tvrda voda neprijatelj vašeg doma, na pola ste puta. Druga polovica je odabir kvalitetnog omekšivača vode. Kako odabrati najbolji? Članak u nastavku će vam predočiti najbitnije aspekte koji će vam pomoći pri donošenju odluke ili će barem skratiti vrijeme pretraživanja.

Kupnja omekšivača vode je dugogodišnja investicija. Na mnogo načina se može usporediti s kupnjom automobila. Što je bitno? Pouzdanost, sigurnost, ekonomičnost, jednostavnost i kvalitetan servis čak i po cijenu skupljeg izbora. Uz dobar i kvalitetan auto, morate imati sigurnost da ćete dobiti pomoć profesionalnog servisa u slučaju kvara i inicijalno platiti više jer će se na taj način investicija dugoročno isplatiti. Isti je slučaj i s omekšivačem vode.

AdobeStock 45431242

Kvaliteta materijala i elektroničkih komponenti

  • pouzdanost i sigurnost kod omekšivača vode izrađenih od materijala i elektronike vrhunske kvalitete što minimalizira mogućnost kvara i poplave u prostoru. Takvi omekšivači će vam pružati omekšanu vodu mnogo godina.

  • dodatne prednosti kao što je mogućnost povezivanja uređaja putem interneta je izazov posebice kod osoba koje cijene komfor i inteligentna riješenja u svom domu.

Nemojmo se zavaravati – samo vodeći proizvođači mogu pružiti vrhunsku kvalitetu i dodatne prednosti. Ne računajte na to da će jeftini proizvodi biti trajni i učinkoviti kao uređaji poznatog brenda s dugogodišnim iskustvom u ovoj branši. Vrhunska kvaliteta ima svoju cijenu, ali se dugoročno uvijek isplati.

zdjecie glowicy ecowater 3 4cala 1

Glava elektronski kontrolirana

Troškovi pri upotrebi

Visokokvaltetna elektronika određuje još jednu bitnu stavku kod omekšivača vode, a to su  troškovi pri njegovom radu. Ti troškovi su voda, tabletirana sol i električna energija. Uređaj troši vodu i sol prilikom regeneracije ionsko-izmjenične mase koja na sebe veže ione koji tvore kamenac. Opće pravilo je da što je omekšivač tehnološki napredniji, to je učinkovitija regeneracija. Ali zašto? Zato što postupak regeneracije počinje onda kada je potrebno i pokriva samo onaj dio mase koji je zasićen. Kod jednostavnih omekšivača, elektronika „ne razmišlja” i učestalost regeneracija je obično unaprijed podešena, bez obzira na korištenje odn. protok vode ili razinu zasićenosti ionsko-izmjenične mase. To znači da stvarate troškove kada vodu nije potrebno omekšavati ili se regenerira kompletna masa iako nije zasićena.

sol w zbiorniku1

Sol za tabletiranje

Korisnička podrška

Na kraju, jedna vrlo bitna stavka: savjet stručnjaka, jamstvo i servisna podrška. Najbolje je sve to prepustiti jednoj tvrtki ili stručnoj osobi koja je ekspert u području omekšavanja vode. Oni će vam preporučiti najoptimalniji omekšivač, stručno osoblje će ispravno podesiti početne postavke i pustiti uređaj u pogon, objasniti vam sve potrebne detalje te ako je potrebno izvršiti popravke na profesionalan način. To će vam pružiti komfor pri samoj kupnji, ali i poslije... a vi možete biti mirni...

Ukratko – ne kupujte mačka u vreći. Omekšivač nepoznate marke, primamljive cijene… no to je sve što se tiče njegovih prednosti. Pobrinite se da vaša investicija traje godinama, a ne mjesecima. Visoka kvaliteta, sigurnost, napredna tehnologija i jednostavnost je najisplativija kombinacija.

Natrag na sve novosti

Veb-sajt koristi kolačiće. Više informacija u Politici privatnosti.